Кампанията за ревматологични прегледи в МЕДИКА продължава и през месец юли

Животът

19-07-2021, 13:19

Снимка:

УМБАЛ "Медика"

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Медика“ разкрива кабинет за неотложна помощ от 1-ви юли

Кампанията за провеждане на безплатни ревматологични прегледи на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ предизвика голям интерес сред нуждаещи се хора от Русенска и съседните области. Поради тази причина от лечебното заведение обявяват още една дата за инициативата - 24 юли 2021 г. /събота/.

Следните симптоми са ясен знак, че е добре да се посети ревматолог: болка, подуване и скованост в ставите, които не са свързани с предходна травма; ограничение в обема на движение на ставите; деформация на ставите; продължителна (повече от един час) сутрешна скованост в ставите или по хода на гръбнака. Знак за необходимост от специализирана лекарска помощ е наличието и на системни оплаквания, като: изразена обща отпадналост, значителен косопад, афти на устната кухина, сухота в очите и устата, отслабване на тегло, температура с неясен произход, обриви по тялото, пеперудообразен обрив по лицето и други.

Практиката до сега показва, че профилактиката и ранното диагностициране на ревматологичните заболявания помага за навременното им лечение. УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” е единственото лечебно заведение в Русенска област, което предлага ревматологично лечение в болнично отделение с най-съвременна медицинска техника и висококвалифицирани специалисти.

Прегледите от юлската кампания на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ” ще се осъществят безплатно в диагностично-консултативния блок на болницата на 24 юли 2021г. /събота/. Записването се извършва предварително на регистратурата на лечебното заведение с адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ № 35 или на тел. 0876 830 230; 082 830 230.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)