Превантивно-информационният център ще проведе „Лятна академия“ за деца

Животът

07-08-2021, 09:00

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 3000 младежи се запознаха със зависимости, за да бъдат независими

От 10 до 12 август екипът на ПИЦ – Русе ще проведе „Лятна академия“ за деца в рамките на три дни. В нея ще участват 20 младежи на възраст от 10 до 17 години като част от тях са доброволци към ПИЦ, а останалите са потребители на Центъра за работа с деца на улицата към БЧК – Русе. Целта на инициативата е насочване на вниманието на младите хора и повишаване на тяхната чувствителност към наркотичната зависимост.

„Лятната академия“ се провежда във връзка с изпълнение на „Национална стратегия за борба с наркотиците 2020-2040“, като са планирани много интересни и образователни дейности. Първият ден за децата е предвидено плуване в басейн „Локомотив“, а след това ще се проведе лекция по воден травматизъм, водена от специалист на БЧК.  По-късно през деня в офиса на ПИЦ ще им бъде пуснат филм с подходяща тематика. След прожекцията децата ще обсъдят впечатленията си от видяното. През втория ден (11 август) експерт от Регионалната здравна инспекция ще изнесе беседа на тема „Какви опасности крие топлото време и начини за справяне“, последвана от игри с топка и федербал в „Парка на младежта“. През третия последен ден ще се състои среща по плажен волейбол в спортен комплекс „Ялта“.

Целта на Лятната академия е подрастващите и децата от рисковите групи, каквито са голяма част от участниците, да получат идеи и примери как могат да използват свободното си време и лятната ваканция за конструктивни и развиващи ги дейности като плуване, спорт, комуникация с техни връстници и др. Изнесените дейности ще допринесат за възприемчиво представяне на темата „Спортът като превенция на зависимостите“.

Очакваният резултат е впоследствие да могат да възпроизведат това в техен успешен модел на поведение и да бъдат пример за подражание на своите връстници.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден