Община Русе е с нов Инвестиционен профил

Община Русе е готова с новия си инвестиционен профил.

Изготвянето му бе продиктувано от поредица срещи с бизнеса и браншови организации, на които бе идентифицирана нуждата от документ, предоставящ полезна и актуална информация, и специфичния поглед на инвеститора. 

Реализацията на инвестиционния профил беше възложена на две от водещите стопански организации в региона - Русенската търговско-индустриална камара и Българо-румънската търговско-промишлена палата. Техният екип от експерти и професионалисти бе в непрекъснато сътрудничество с работната група от Община Русе. В резултат от партньорството беше създаден модерен и професионално изготвен инвестиционен профил. В етапите от създаването му са правени консултации с редица организации, имащи отношение към инвестиции и инвестиционна политика от страната и чужбина.

При разработката на инвестиционния профил са използвани know-how, принципи и добри практики, заимствани от най-мащабната международна инвестиционна платформа fDi Intelligence, подразделение на Financial Times.

Предстои и популяризиране на инвестиционния профил чрез актуализиране на сайта, в който Община Русе предвижда да бъде добавена секция с актуални новини, свързани с местната икономика и инвестициите. Ще се разчита и на контактите на бизнеса и браншовите организации с партньорите им при провеждането на различни форуми. Тъй като документът обхваща възможностите за инвестиции, живот и свободно време в Русе и региона, бизнесът изрази желание печатната версия и електронният формат да бъдат предоставени на фирмите пред техни потенциални партньори.

Мотото на инвестиционния профил, около което се обединиха всички специалисти, е „Пристанище на нови възможности“. Платформата е с модерна визия, включвайки важната и актуална информация, онагледена през обектива на местни фотографи.

 

 Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май