Община Русе инвестира близо 300 000 лв. в ремонт и строителни дейности в детските градини и яслите

Животът

16-07-2021, 12:47

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Русе ще закупи 20 употребявани тролейбуса в размер на 900 хил. лв.

Един от приоритетите на Община Русе за 2021 г. остава ремонтът и подобряването на средата в общинските детски заведения.

През тази година от бюджета ѝ са осигурени 100 000 лв. за извършване ремонтни и строителни дейности в детските градини. Част от средствата са предвидени за изграждане или подобряване на отоплителна инсталация, за доставка и монтаж на оборудване, система за видеонаблюдение и други. В капиталовата програма за 2021 г. са включени филиали на русенската ДГ „Радост“, ДГ „Незабравка“, „Пинокио“, „Русалка“, „Детелина“ и „Звездица“, както и ДГ „Роза“ в с. Ново село.

Община Русе подготвя и строителството и цялостната реконструкция на нова детска градина в централната част на града. Тя ще бъде изградена на мястото на филиала на ДГ „Радост“ на ул. „Дондуков-Корсаков“ №3. В обществената поръчка, възложена от Община Русе, са предвидени близо 3 335 000 лв., като собственото финансиране от общинския бюджет ще бъде малко над 200 000 лв. Строителните дейности се очаква да започнат в края на м. септември. 

От началото на годината са изпълнени текущи ремонти и освежаване на занималните, санитарните помещения и кухни както в детските градини, така и в детските ясли на територията на община Русе. Част от тях се извършват от служителите на общинското предприятие „Комунални дейности“. За 3 от тях – детските ясли № 4, 5 и 8 – е в ход процедура за внедряване на мерки за енергийна ефективност. В Детска ясла №12 е изпълнено надграждане на съществуващата газова инсталация.

Предстои изграждането на 4 нови детски площадки на територията на Детски ясли № 1, 4, 5 и 15, като за тях Община Русе е осигурила от бюджета си за 2021 г. общо 200 000 лв. по капиталовата програма.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)