Общинските жилища няма да се продават - засега

Животът

15-07-2021, 10:59

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

До 31 октомври удължават проекта за грижа за хора с увреждания в Община Русе

Спорната точка за Наредба №6 за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и разпореждане с жилища – общинска собственост на Общински съвет – Русе няма да претърпи промени, поне засега.

Това стана ясно, след като заместник-кметът по „Икономика и международно сътрудничество“ на Община Русе Златомира Стефанова оттегли предложението да се създадат условия за продажба на общинските жилища.

Така започна 24-ото заседание на Общински съвет – Русе.

Предложението предизвика сериозни дебати по време на заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет.

Това да се даде възможност наемателите на общински жилища да могат да закупят жилището, в което живеят при определени условия предизвика много въпроси от страна на общински съветници от всички политически групи в местния парламент.

Заседанията на постоянните комисии изпълниха своята задача оспорваните моменти да се разглеждат и решават преди общинските заседания, а не по време на тях, с което се осигури създаването на работна група.

Работната група ще се срещне още през следващата седмица – 20 юли, от 13:30 ч., като всеки ще може да заяви своето участие при председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов