Без заразени с COVID-19 в Русенско

Няма съобщени нови потвърдени случаи на коронавирус за изминалото денонощие в региона. Общият брой диагностицирани в област Русе остава 14257, като активните случаи са 63. На болнично лечение се намират 16 души, от които на интензивни грижи са 7. Към момента свободните легла по болничните заведения са 131, от които 21 реанимационни.

Според данни от Единния информационен портал другите области в страната  без новозаразени са Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Разград и Смолян.

През последните 24 часа има един починал мъж от община Русе. С него смъртните случаи на хора с доказан COVID-19 стават 906, от които 519 мъже и 387 жени. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

До момента в областта са извършени 47638 имунизации, като повторна доза са получили 22404 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 310 ваксини.

През цялата седмица е осигурен „зелен коридор“ за имунизация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Всеки делничен ден от 08.00 до 15.00 часа без предварително записване в лечебното заведение ще бъдат поставени ваксини срещу COVID-19. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов