Общините от област Русе получиха бюлетините за изборите

Животът

06-07-2021, 17:58

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Броени дни преди изборите: ГЕРБ - 21.4%, ИТН - 20.5%, БСП - 15,8%

Само за ден от Областната управа в Русе създадоха организация бюлетините и изборните книжа, за предстоящия на 11 юли тази година вот за народни представители, да бъдат раздадени на всички общини от региона. Днес представители на общините получиха бюлетините и останалите материали. До общините материалите бяха транспортирани под полицейски ескорт, с цел гарантиране сигурността на книжата и недопускане на фалшификации. За служебният кабинет водещ приоритет остава провеждането на честни и прозрачни избори. Процесът бе координиран лично от областния управител Борислав Българинов, неговите заместници д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов, главния секретар Симеон Иванов и членове на Районната избирателна комисия. Припомняме, че при засилени мерки за сигурност вчера в Областната управа от печатница в София бяха доставени 209 000 бюлетини. Те подсигуряват вота на 100% във всички секции, където ще се гласува машинно и на 110% в останалите. Най-много бюлетини са осигурени за най-голямата община, а именно Русе – 148500 при 148229 избиратели по предварителен списък. На следващо място се нареждат Ветово, Бяла и Сливо поле съответно с по 13 000, 11 500 и 10 500. На пето място по брой бюлетини остават Две могили с 8 000, следвани от Иваново със 7 500. Борово и Ценово са с по 5 000 бюлетини.

Изборите тази неделя ще се проведат изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. За област Русе те са 292, като в 15 от тях ще бъдат осигурени по две машини. По две машини ще има в 12 секции в Русе, 2 в Бяла и 1 в Новград, община Ценово. Хартиените бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, които на този етап са 37, а в останалите само при възникване на софтуерен проблем с електронните устройства. В подвижните секции, както и в тези за избиратели поставени под задължителна карантина или изолация, ако има такива, ще се гласува с хартиени бюлетини.

Бюлетините ще бъдат съхранявани в специално определени със заповед на областния управител Българинов помещения в общините. Там те ще бъдат под денонощна полицейска охрана. Секционните избирателни комисии ще получат бюлетините и книжата в събота, ден преди вота. Тогава се очаква да пристигнат и машините за гласуване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов