Екокампания „Да почистим Текето“ очаква русенци в събота

Лесопарк „Липник“ е любимо място на русенци – за отдих, разходка и спорт

Тази събота, 3 юли, от 10 часа, ще се проведе екокампанията „Да почистим Текето“. Предложението е на общинския съветник от ПП ГЕРБ Иван Иванов, който на последната сесия отправи апел към колегите си и към русенци да се включат в инициативата.

Лесопарк „Липник“ е любимо място на русенци – за отдих, разходка и спорт. „За съжаление към момента неговото състояние не е добро. А това е един от белите дробове на нашата Община. Време е да загърбим политическите си различия и да се обединим, за да дадем пример на русенци и да докажем, че мисълта за нашата община, включването на всеки от нас в една зелена инициатива, не е нещо, което трябва да ни разделя, а напротив – да ни събира“, заяви Иванов. Текето е дестинация, съвсем близо до града, и тя трябва да се разработи. „Имаме нужда от чисто място за отдих, което е посещавано не само от нас, русенци, но и от стотици гости на града. Тогава спокойно ще можем да провеждаме и състезания от различен ранг“, каза още общинският съветник от ГЕРБ.

Той прикани русенци да се включат в акцията. „Имаме и уверението на много фирми, че ще са съпричастни и ще помогнат с логистика или с хора, които да участват в благородната инициатива. Сборният пункт е на паркинга пред „Овчарска лъка“, допълни Иван Иванов и заяви, че организаторите са се погрижили и за последващото сметоизвозване. „Благодарим на всички, които ще прегърнат идеята и ще покажат, че милеят за община Русе не само на думи, а на дела. В тези времена след Ковид кризата, забравихме какво е да сме общност, нека да се обединим и да си подредим къщичката. А защо не и заедно после да се възнаградим за труда си и да се почерпим“, заявиха организаторите.

Ако времето е дъждовно, те ще предвидят нов ден и час, които ще бъдат обявени допълнителноСнимка на Деня

За честта на Варна! (видео)