Русенци се жалват от проблеми с етажната собственост и интензивния тежкотоварен трафик

От проблеми, свързани с етажната собственост и изнервящия трафик по бул. „Тутракан“ предимно се оплакаха днес русенци пред областния управител Борислав Българинов. Все повече стават търсещите среща с Българинов като представител на правителството и съответно съдействие при решаване на казуси, за които до момента никой не им е помогнал. Борислав Българинов възнамерява да инициира законодателни промени в Закона за управление на етажната собственост, тъй като зачестяват сигналите, свързани с нередности. Сред тях са най-вече затруднения с комуникацията между съседите, тромави процедури при изготвянето на протоколи и вземане на решения.

Не по-назад бе оставен и проблемът с интензивния тежко-товарен трафик в самия град. Става дума за струпването на камиони по бул. „Тутракан“ и не възможността за достигане до работните места навреме. Още утре областният управител Борислав Българинов заедно със заместника си Синан Хебибов ще се запознаят на място със ситуацията. Очаква се до края на седмицата тежкотоварните камиони да бъдат преместени на бул. „България“ на т.нар. буферни паркинги по локалното платно. Представители на Пътна полиция и Автомобилна администрация ще организират паркирането и пропускането на тировете към Дунав мост, за да се сложи край на напрежението в посока от Мартен към Русе. Идеята е там да се пренасочат изчакващите камиони, а ако мястото не е достатъчно, ще се използва и бившият паркинг на „Международни превози“ преди кръговото към Дунав мост. Този вариант е по-удобен и за самите шофьори, тъй като по бул. „Тутракан“ няма тоалетни, няма къде да се купи храна и вода, къде да изхвърлят боклуци, докато по бул. „България“ има бензиностанции.

Областният управител на Русе ще има приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223. Обмисля се и провеждането на изнесени приемни, но това най-вероятно ще може да се реализира на по-късен етап.

В приемния ден участваха и заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов