Красен Кралев: Русенци отново показаха, че знаят как се подкрепя България

"Русе и България отново се доказаха като отлични домакини на първенства от най-висок ранг", написа Кралев във Фейсбук

България се класира на финал в Златната лига след убедителна победа с 3:0 над Чехия (25:13, 25:23, 25:19). Тази вечер от 20:00 ч момичетата на треньора Иван Петков ще излязат в „ОЗК Арена“ срещу Хърватия, която спечели с 3:1 (25:12, 10:25, 25:18, 25:23) в другия полуфинал срещу Испания.

Доскорошният министър на спорта и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев изгледа успеха на нашите и не скри емоциите си от добрата им игра, перфектната организация и уникалната русенска публика.

Ето какво написа Кралев на профила си във Фейсбук:

"Българските „лъвици“ играят тази вечер финал срещу Хърватия! По време на Златната европейска лига по волейбол в ОЗК Арена Русе снощи нашите момичета победиха Чехия. Като Посланик на Европейския волейбол пожелах успех на волейболистките ни. Благодарих на президента на Българската федерация по волейбол Любо Ганев и на президента на Европейската волейболна конфедерация (CEV) Александър Боричич, които за пореден път се доверяват на Русе за организацията на големи състезания. Русе и България отново се доказаха като отлични домакини на първенства от най-висок ранг. В това с очите си се убеди и г-н Боричич. Сътрудничеството и приятелството ни с него датират от много години и аз съм убеден, че и в бъдеще ще работим заедно за доброто на волейбола. Поклон пред невероятната русенска публика, която създаде невероятна атмосфера в залата. Русенци отново показаха, че знаят как се подкрепя България. Ще подкрепим българките и на финала след броени часове! Победа!"



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)