Палитра от събития организира Община Русе в следващите дни

През следващите дни предстоят редица интересни събития за русенци и гостите на града.

От 25 до 27 юни ще се състои Международния тунинг фестивал MASKA 2021, организиран от „Маска България“, подкрепен от Общинската фондация. Посетителите ще се насладят на дрифт и офроуд шоу и кино под звездите, а за най-малките е предвиден детски кът.

На 25 юни Общинският духов оркестър ще зарадва своите почитатели с концерт пред Доходното здание, а от 19 часа в зала „Европа“ ще бъде и Годишният концерт на вокална група „Приста“.

Община Русе финансира и два проекта по програма „Култура“ -  Фестивалът на живите статуи и Ruse Summer Festival. Статуите ще оживяват всяка вечер от 24 до 27 юни от 20:30 часа на Кея. А любителите на рока за поредна година ще се съберат в двора на бившето училище по транспорт. Там от 28 юни до 4 юли ще звучи твърда музика на български рок групи.

В събота е фестивалът „Сандрово пее и танцува“ . Гостите му ще могат да се докоснат до българските занаяти, фоклорни песни и танци, и традиционни ястия, приготвени от Иван Звездев. Събитието ще се проведе в двора на училището.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов