Областният управител се срещна с премиера

Животът

03-06-2021, 07:00

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българинов проведе среща с председателя на РИК

Областният управител на Русе Борислав Българинов се срещна с министър-председателя Стефан Янев. „Предлагам да се обърне специално внимание на техническите лица, които обслужват машините и на опитващите се да помогнат на хората при гласуване.“, заяви Българинов по повд предстоящите избори.

Областният управител гарантира и готовността на администрацията да реагира във всяка ситуация по време на предстоящия на 11 юли вот. Той бе категоричен, че ще подпомага координацията между институциите. „Ако се наложи ще проявим гъвкавост и ще вземем възможно най-адекватните и ефективни решения, за да гарантираме едни напълно легитимни избори, които са честни и прозрачни.“, заяви Българинов.

Разговорът между Борислав Българинов и Стефан Янев се проведе в рамките на организираната вчера среща в Министерски съвет между премиера и областните управители. На нея участваха още министърът на финансите Асен Василев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, заместник-министри и експерти от ангажираните с провеждането на изборите ведомства.

Премиерът Стефан Янев изтъкна, че е важно да бъде осигурен процесът на провеждане на вота, като същевременно бъдат ограничени максимално негативните практики, каквито е имало в миналото. „Нашата задача е да не допуснем нередности“, категоричен беше Янев. Министър-председателят акцентира също върху новите предизвикателства във връзка с провеждането на предстоящите избори – променената нормативна база и машинното гласуване. Премиерът Янев отбеляза, че ЦИК в кратки срокове трябва да осигури допълнителен брой машини, те да бъдат сертифицирани и да имат необходимото осигуряване, така че да може да се гласува бързо, да не се създават предпоставки за опашки и напрежение в избирателните секции.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)