Българинов проведе среща с председателя на РИК

Животът

27-05-2021, 11:45

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българинов: 24 май е символ на стремежа ни към знание

Областният управител на Русе Борислав Българинов се срещна с председателя на Районната избирателна комисия Милена Хинкова. В рамките на разговора бяха обсъдени механизма и готовността за реализиране на вота чрез машинно гласуване. Тепърва предстои да бъде уточнен броя на хартиените бюлетини, както и на машините, които ще са необходими за безпроблемното протичане на изборния процес.

Българинов бе категоричен, че основен приоритет на служебното правителство, а също така и негов е провеждането на честни избори, без машинации. „Не трябва да подкопаваме доверието на хората в изборния процес. Трябва да направим всичко необходимо, за да гарантираме правото на демократичен вот на всеки един български гражданин.“, каза още той.

Най-вероятно отново многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена“ ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия както в изборния ден, така и след това до приключване приемо-предаването на протоколите на секционните избирателни комисии, но и това на този етап не е напълно сигурно. Предстоят срещи на терен с всички институции, имащи отношение по въпроса. Сред тях ще бъдат Областната дирекция на МВР, както и „Информационно обслужване“ АД. Борислав Българинов ще проведе разговори и с вицепремиера и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, като двамата ще обсъдят засилване на контрола от страна на полицията по време на изборния ден, а и преди това, така че да не се позволи купуване на гласове или опити за манипулиране на вота на избирателя.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов