Рекорд по брой поставени ваксини в Русе

Животът

07-05-2021, 10:14

Снимка:

pixabay

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рекорден брой оздравели от Ковид-19 в Русе

Над 2.5 пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 през вчерашния ден в област Русе. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Новите случаи са 87, а излекуваните за последните 24 часа са 227. 66 от заболелите или приблизително 76% са от община Русе. По шестима заразени има в Бяла и Две могили, по трима в Сливо поле и Ценово, двама в Иваново и един в Борово. Без нови случаи са единствено населените места от община Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13691, а преболедувалите 11883. Активните случаи са 969. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 274, като 49 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 132, от които седем са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали три жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 839, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 479 от тях са мъже, 360 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. Например разликата между Русе и Варна е само от 1 случай. В морската столица са установени 88 случая през вчерашния ден. За изминалите 24 часа няма област без нови случай, като с най-малко е Разград – 13.

До момента в областта са извършени 20639 имунизации, като повторна доза са получили 4936 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за изминалото денонощие са поставени 864 ваксини, което е своеобразен рекорд в региона. 748 от направените ваксини са втори прием на някои от препаратите, предпазващи от коронавирусна инфекция, а други 116 души са получили първа доза вчера.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов