Рекорден брой оздравели от Ковид-19 в Русе

Положителен рекорд отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе. За първи път от началото на пандемията в областта броят на оздравелите от COVID-19 в рамките на едно денонощие достига 499 души. Предходният рекорд беше от 403-ма излекувани за ден, като той беше поставен на 8-и декември миналата година. Въпреки това след отчетения спад на разпространението на заразата през изминалата седмица и четири дни на стойности под 100 новозаболели в рамките на 24 часа, то вчера отново има лек ръст. За изминалото денонощие са се заразили 125 човека, като 105 от тях или 84% са от община Русе. По шестима заразени има още в общините Бяла и Иваново, четирима в Ценово, трима в Две могили, както и един във Ветово. Без нови случаи са населените места от общините Борово и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12898, а преболедувалите остават 10489. Активните случаи са 1653. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 369 души, като 55 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 138, като само едно от тях е за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали пет жени и шестима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 756, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 437 от тях са мъже, 319 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 25.

До момента в областта са извършени 16568 имунизации, като повторна доза са получили 3348 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие поставените ваксини са 76.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов