Утре е Световният ден за безопасност и здраве при работа

Животът

27-04-2021, 13:49

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

КНСБ отличи областния управител с почетен плакет

В памет на загиналите при трудови злополуки, представители на синдикати, работодатели, държавна и места власт ще положат цветя пред паметната плоча на сградата на Инспекцията по труда в Русе. Това ще се случи утре в 10.00 ч. Инициативата се организира от КНСБ в крайдунавския град, а на нея е предвидено да присъстват и представители на Областна администрация Русе.

Вече 20 години 28 април се отбелязва в повече от сто страни в света. Целта е повишаване на осведомеността и фокусиране на вниманието на обществеността върху мащаба на проблемите, свързани с осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд и намаляване на смъртните случаи и наранявания на работното място. Ангажираността и отговорното отношение на работодателите и на работещите за създаването и спазването на здравословни и безопасни условия на труд са единственият възможен път за трайното изграждане на глобална култура на превенция на трудови злополуки и професионални заболявания.

По данни на Международната организация на труда над 2,3 млн. смъртни инциденти и 300 млн. трудови злополуки, причиняващи наранявания, се регистрират ежегодно в световен мащаб.

 

 Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково