Стартира конкурс за детска рисунка „Светът е цветен за всички детски очи“

Общинският детски център за култура и изкуство обяви ІІ Национален  ученически конкурс за детска рисунка „Светът е цветен за всички детски очи“ Русе - 2021.

Конкурсът е в два раздела: “Рисунка“ и „Илюстрация“. Участниците  са  разпределени в четири възрастови групи -  до 6 години, от 7 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 18 години.

Право на участие имат и ученически екипи от различни възрасти, които представят колективно създадени творби.

Целта на раздел „Илюстрация“ е да бъдат предизвикани децата и младежите да четат и ценят хубавата книга. През настоящата 2021 г. ще се отбележат годишнини от рождението на детски и юношески автори като 135 г. на Ран Босилек, 100г. на Борис Априлов, 195 г. на Карло Колоди , 145 г. на  Джек Лондон и 110 г. на Станислав Лем. Участниците трябва да прочетат поне едно произведение на някой тези автори и да илюстрират любима част от него.

Всеки художник може да участва с по 2 творби във всеки раздел, а изпълнението може да бъде с различни материали и техники във формат, който да не надвишава 50/70 см.

Конкурсът е посветен на 1 юни – Международен ден на детето. По време на Първоюнския празник  ще бъдат наградени най-добрите млади художници и ще бъде експонирана изложба.

Крайният срок за изпращане на творбите е 17 май.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)