25 нови случая на коронавирусна инфекция за изминалото денонощие в област Русе

25 нови случая на коронавирусна инфекция за изминалото денонощие в област Русе, отчитат от Регионалната здравна инспекция. По-малкият брой заболели може да се дължи и на факта, че в съботния ден не работят всички лаборатории за диагностика на COVID-19. 21 от новозаразените са от община Русе. По един болен има в общините Бяла, Ветово, Две могили и Иваново. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12756, а преболедувалите остават 9990. Активните случаи са 2027. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 389 души, като 55 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 118, като само едно от тях е за интензивни грижи.

От началото на седмицата до края на вчерашния ден в Русенско са установени 570 случая на коронавирусна инфекция, което е със 147 по-малко спрямо същия период през изминалата седмица. Оздравелите са 488, като за периода между 5-и и 10-и април техният брой бе 728. Въпреки това през отиващата си вече седмица беше поставен пореден положителен рекорд. В петък срещу събота броят на излекуваните се увеличи с още 279, най-много оздравели от началото на годината. По принцип най-много оздравели от март миналата година насам имаше на 8 декември – 403-ма.

За последното денонощие са починали четири жени с положителен тест за коронавирус. От 12-и до 17-и април включително починалите с доказан COVID-19 в региона са 51, което е с деветима повече спрямо между 5-и и 10-и април. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 740, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 429 от тях са мъже, 311 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на девето място по заболеваемост в страната наравно с Перник. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи на коронавирус, като с най-малко е област Видин – 3.

До момента в областта са извършени 16486 имунизации, като повторна доза са получили 3340 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 108 имунизации.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)