Област Русе на трето място по заболеваемост от Ковид-19 за изминалото денонощие

31 нови случая на коронавирусна инфекция и двама излекувани в област Русе за изминалото денонощие, отчитат от Регионалната здравна инспекция. Независимо от по-малкия брой заболели, който е типичен за почивните дни, тъй като част от лабораториите за диагностика на COVID-19 не работят, то съдейки по публикуваните данни в Единния информационен портал става ясно, че регионът се намира на трето място по заболеваемост в страната. Преди Русе са само София (столица) със 143 заболели през вчерашния ден и Пловдив с 33-ма. Трябва да бъде отчетен обаче и фактът, че разликата между останалите области е едва от по един – два случая.

18 от заболелите в областта за последните 24 часа или близо 58% са от община Русе. Четири установени случая има в Бяла, по три в Иваново и Сливо поле, два във Ветово, както и един в Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12186, а преболедувалите 9503. Активните случаи са 1994. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 440 души, като 54 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 67, от които две са за интензивно лечение.

За последното денонощие са починали още един мъж и три жени с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 689, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 401 от тях са мъже, 288 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

До момента в областта са извършени 14529 имунизации, като повторна доза са получили 2999 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 36 имунизации.

По-късно през деня очаквайте обобщена информация относно разпространението на заболяването в Русенско през изминалата седмица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов