16 снегопочистващи машини обработват пътищата в Русенско

Животът

22-03-2021, 09:36

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валежи от дъжд и сняг над цялата страна днес

Всички републикански пътища в Русенско са проходими при зимни условия както за леки, така и за тежкотоварни автомобили. Шестнайсет снегопочистващи машини на пътно-поддържащите фирми и Областното пътно управление продължават и към момента да почистват и обработват срещу обледяване републиканската пътна мрежа. За последните няколко часа в региона е натрупана тънка снежна покривка, която не надвишава 3 – 4 см. Количеството валежи пък е около 10 – 12 л/кв.м. Заради влошената метеорологична ситуация има обявен жълт код за цялата област. До утре сутрин се очаква валежите от дъжд и сняг в региона да спрат, но температурите да продължат да спадат, като в четвъртък сутринта е възможно да бъдат до около -5 градуса, което ще е предпоставка за заледяване на пътни участъци.

Максималните пориви на вятъра през днешния ден ще достигат и дори надвишат 50 км/ч.

Няма населени места от област Русе без ток и вода поне към момента, това сочат данните на „Електроразпределение Север“ и на дежурните към общинските съвети за сигурност. Няма проблеми и с телекомуникациите в региона.

Изпълняващият длъжността областен управител Свилен Иванов е в постоянен контакт с всички институции, имащи отношение към зимната обстановка в региона.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"