Валежи от дъжд и сняг над цялата страна днес

Велико Търново Лайф

21-03-2021, 06:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес времето ще бъде облачно, в по-голямата част от страната, с изключение на североизточните райони ще има валежи от дъжд, а в Предбалкана и по високите полета – от сняг. Значителни количества се очакват, главно в Западна България и Рило-Родопската област. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, а максималните – между 4° и 9°. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат, като и в по-голямата част от Северна България дъждът ще премине в сняг. Очакват се значителни валежи, ще се образува и снежна покривка. В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в масивите от Западна България и Рило-Родопската област. Ще се образува нова съществена снежна покривка. Ще духа силен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)