Две улици в Русе ще бъдат изцяло асфалтирани

Животът

17-03-2021, 12:49

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

До 300 лева отпуска Община Русе за облагородяване на междублоковите пространства

Две русенски улици ще бъдат изцяло асфалтирани тази година, след като Общинският съвет прие предложението на Наталия Кръстева от ГЕРБ на своето 19-о заседание.

Община Русе ще осигури средства за цялостното асфалтиране на ул. „инж. Бъркли“ в кв. “Здравец“. Ежедневно по нея се движат майки с детски колички поради намиращата се в близост Млечна кухня.  Гражданите от квартала настояват за ремонт на улицата, тъй като поради лошото й състояние се амортизират превозните средства както на живущите, така и специализираните транспортни средства. Подобно е състоянието на ул. “Едуард Винтер“ и вътрешното междублоково пространство, ситуирано между блоковете „Иван Кръстев I“, „Иван Кръстев II“, „Лайпциг“, „Петър Вичев“ и „Баларев“, казва още Наталия Кръстева.

Пълен ремонт ще получи още и ул. „Алея Бели брези“ №10  в кв. “Здравец“. Улицата е заключена между блоковете 6, 10, 20, 22, 23, 24, 13, 17, 14, 65 и 63, а мотивите на предложението са сходни с гореспоменатите.

Междублоковите пространства също са включени в план-графика на Общината, а тяхното одобрение зависи от графика на ОП „Комунални дейности“.

Ремонтните дейности са заложени в бюджета на Община Русе за 2021 г. по перото на ОП „Комунални дейности“ и тяхното стартиране се очаква във възможно най-кратки срокове предвид метеорологичните условия.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов