Кампанията "Равни в клас" започва да набира скорост в Новград

По идея на младите хора от селото благотворително ще се събират ученически принадлежности и пособия

По инициатива на Младежкия клуб „Лидер“ в Новград стартира нова благотворителна инициатива. Мотото на кампанията е "Равни в клас" и ще се изпълнява със съдействието на местното читалище. По идея на младите хора от селото благотворително ще се събират ученически принадлежности и  пособия. Кампанията не е ограничена във времето, а постепенно ще се развива и разраства. „В малките населени места все още има много семейства в неравностойни положение. Независимо че учебниците се разпространяват безплатно, за протичането на нормален учебен процес са необходими и много допълнителни пособия. Във всяко семейство с ученици почти винаги остават неизползвани тетрадки, химикали, моливи или боички. Нека тези пособия да не се изхвърлят или забравят, а да влязат в употреба.“, споделиха Десислава Пламенова и Айджан Гюлбединова – отговорници на клуба.

В младежката организация ще се събират запазени раници и несесери, пособия за чертане и рисуване, тетрадки и блокчета. В началото на благотворителната кампания организаторите очакват  постъпления от детски книжки и ученическа литература. Всеки, който желае, може да прояви благотворителен жест и да стане съпричастен към децата в неравностойно положение. С течение на времето ще започнат да се приемат и дрехи за малчуганите. Събраните вещи ще се разпределят между децата от учебните заведения на територията на община Ценово. Очаква се първото раздаване на събраните пособия да се проведе в началото на следващата учебна година.

Веднага след обявяване на инициативата се отзоваха първите двама дарители. Организаторите се надяват акцията да придобие популярност и по-голям мащаб в края на учебната година. Събраните пособия ще се раздават на нуждаещите се деца със съдействието на ръководството на учебното заведение. По думите на организаторите на кампанията, като приоритетна група се очертават децата от многодетни семейства. За постъпилите и раздадените дарения ще се води строга отчетност.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов