Русенски университет ще си партнира с ВУЗ-ове от ОАЕ

Животът

04-03-2021, 10:03

Снимка:

Община Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Курс за селскостопански производители стартира към Русенски университет

Разширяване на партньорските взаимоотношения между Русенския Университет „Ангел Кънчев“ и висшите учебни заведения от Обединените Арабски Емирства (ОАЕ), обсъди на среща с Ректорското ръководство днес (02.03.2021), делегация на Посолството на ОАЕ. Тя бе водена от Н. Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнумайми, който със задоволство заяви, че „има какво да се научи от българската образователна система“. От своя страна, Ректорът чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, изрази готовността на Университета да разширява мрежата си от международни партньорства и готовността за споделяне на опита и добрите практики на академичната общност с колеги от Емирствата.

Разговорите продължиха с обсъждане на възможностите за сключване на споразумения и установяване на механизми за устойчиво  партньорство и диалог чрез онлайн срещи, дискусии и посещения. Двете страни намериха общи позиции за развитието на отношенията на сътрудничество и взаимна подкрепа между Русенската Алма Матер и университетите в ОАЕ за обединяване на усилията за справяне със съвременните предизвикателства на трансформиращото се дигитално общество.

Срещата беше полезна, защото постоянно нарастващите очаквания към висшето образование да бъде все по-качествено, изискват именно създаването на такива жизнеспособни партньорства, които да осигуряват предимства в  условията на свръхдинамична и  често кризисна социално-икономическа среда.

 

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)