Красен Кралев проследи срещите от Държавното първенство по бадминтон

Държавното първенство продължава до събота, а в него участват 240 бадминтонисти

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев наблюдава на живо осминафиналите от Държавното първенство по бадминтон, което стартира вчера в столичната зала „Европа“. Кралев посети шампионата по покана на президента на Българската федерация по бадминтон д-р Володя Златев.

Водачката в схемата при жените Линда Зечири (СКБ „Стара Загора“) не излезе за първата си среща от основната схема. Пред министър Кралев тя сподели, че напуска турнира заради болки в ахилеса и не иска да рискува с натоварване, преди участието си в Откритото първенство на Швейцария, което стартира следващата седмица. Втората в схемата Мария Мицова (БК „Ан. Янева-НСА“ София) се класира за четвъртфиналите след победа над Мира Георгиева (БК „Гълъбово“) с 21:6 и 21:3.

При женските двойки Габриела и Стефани Стоеви (БСК „Пазарджик“) бяха категорични срещу Александра Василева и Весела Маринска (КФВС „Атлет“ Първомай). Звездният ни тандем се наложи с 21:5 и 21:2. Габриела и Стефани участват и в надпреварата на сингъл при жените. Двете постигнаха победи в своите първи срещи и се класираха за четвъртфиналите. Красен Кралев и европейските шампионки от 2018 г. обсъдиха плана за ваксиниране на българските спортисти, които ще вземат участие на Летните олимпийски игри в Токио. Спортният министър заяви, че запазването на здравето на българските атлети е приоритет. За целта експерти от Министерството на младежта и спорта и Министерството на здравеопазването изработват детайлно предложение, за имунизиране на нашите състезатели с цел те да проведат нормална подготовка преди най-големия спортен форум.

Държавното първенство продължава до събота, а в него участват 240 бадминтонисти. Сред тях са всички елитни български състезатели, което допринася за високото ниво на надпреварата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен