Велосипедист и мотоциклетист пострадаха при инциденти на пътя

На 23 февруари около 08:30 часа в гр. Русе, на ул. "Потсдам" е станал пътен инцидент между товарен автомобил и велосипедист. Изпратените на място пътни полицаи са изяснили, че инцидентът е възникнал на около 100 м преди ул. "Проф. Д. Баларев", в посока ул. "Иван Ведър", където автомобил „Форд Транзит“, управляван от 40-годишен мъж, е блъснал велосипедист /20 г./, който е пресичал пътното платно на пешеходна пътека. След преглед в болница, велосипедистът е освободен за домашно лечение с диагноза - натъртвания в областта на лявото рамо. Пробите за алкохол на участниците в ПТП са били отрицателни. Произшествието е документирано от полицаите по административен ред.

На 23 февруари около 17:20 часа в в РУ – Две могили е сигнализирано за пътен инцидент в местност „Могилите“ в гр. Две могили. Изпратените на място полицейски служители са установили, че произшествието е станало с кросов мотоциклет, извън републиканската пътна мрежа. Изяснено било, че при изкачване на склон и преминаване през неравност водачът /49 г./ на кросов мотоциклет с марка „Ямаха“ е загубил контрол над превозното средство и е паднал от него. Мъжът е отведен за преглед от екип на ЦСМП – Бяла в болница в Русе, където му е установена счупена раменна кост. Призшествието е документирано от служителите на РУ – Две могили. Пробата на водача за алкохол е била отрицателна.

Днес, между 07:32 и 07:52 часа, са подадени сигнали за станали три пътни инцидента на различни участъци от бул. България, с участието на общо 8 автомобила. При произшествията няма сериозно пострадали хора, но заради тях е имало затруднение за натоварения сутрешен трафик и се е наложило регулиране на движението от полицията. Според пътните полицаи, причините за станалите катастрофи са: движение с несъобразена скорост, не спазване на дистанция и подценяване от страна на водачите на пътните в комбинация с атмосферните условия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов