Четирима пострадаха при катастрофи в Русенско за денонощие

Toва информират от пресцентъра на МВР

На 26 януари около 16:15 часа, на кръстовище между бул. "Стефан Стамболов" и ул. "Васил Левски" в гр. Бяла екип на полицията се е отзовал на сигнал за възникнал пътен инцидент. На място е изяснено, че произшествието е възникнало между лек автомобил «Фолксваген Пасат», управляван от 64-годишен мъж, който не бил съобразил поведението си със светещ червен сигнал на светофарната уредба, навлязъл в кръстовището и ударил преминаващ на зелен сигнал влекач «Волво»  с водач на 44 г. Водачът на лекия автомобил е бил отведен в болницата в Бяла, където е бил настанен за наблюдение с микроинсулт.  Инцидентът е документиран от служители на РУ – Бяла.           

На 26 януари около 16:50 часа в гр. Русе, на бул."Христо Ботев", в посока изхода на града, лек автомобил «Форд Фиеста», управляван от 61-одишен мъж, нарушавайки правилата за предимство е причинил ПТП с един леко ранен пешеходец - движейки се в крайна лява пътна лента на трилентов път за движение в една посока, е блъснал пресичащ от дясно наляво пътното платно пешеходец на 62 г. Пострадалият е настанен в русенската болница «Канев» с диагноза разкъсно-контузна рана на главата, подкожен хематом и временна загуба на съзнание. Инцидентът е документиран от екип на пътна полиция.      

На 26 януари около 16:53 часа в гр. Русе на ул. "Басарбовска", на около 400 метра след гробищен парк "Басарбово" в посока към кв. Средна кула, лек автомобил «Хюндай» управляван от  55-годишен мъж, при избиране скоростта си на движение  не се е съобразил с радиуса на завой и състоянието на пътното платно /мокра пътна настилка/, при което се е отклонил вляво по посока на движението си, навлязъл в насрещната лента където се е сблъскал последователно с лек автомобил «Шкода» и  «Фолксваген», а след това се е отклонил вдясно и е пропаднал в крайпътна канавка. При произшествието са пострадали двама – водачът на хюндая с контузия на лява подбедрица и разкъсно контузна рана на лява китка, който след преглед е бил освободен за домашно лечение и водачката на шкодата, която след преглед е настанена в болницата за наблюдение с диагноза контузия на врат. Пътното произшествие е документирано от полицията. Пробата на 55-годишният водач за употреба на алкохол е дала положителен резултат от 1.38 промила, а на другите двама са били отрицателни. Материалите по случая ще бъдат предадени на разследващ полицай.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов