Две предложения и три питания внесоха съветници от ГЕРБ за сесия

Животът

23-02-2021, 13:43

Снимка:

ГЕРБ - Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ „закичи“ с двуметрови мартеници четири населени места

 Две конструктивни предложения и три питания са внесли общинските съветници от ПП ГЕРБ Русе за предстоящата сесия. Това стана ясно на пресконференция днес, в която се включиха зам.-председателят на групата Наталия Кръстева и общинските съветници Алисе Муртезова и Евгени Игнатов.

Наталия Кръстева ще внесе свое предложение, свързано с Промяна в правилника и даването на възможност на колеги, които са поставени под задължителна изолация или карантина поради Ковид-19, да участват в заседанията дистанционно. „Приемам го като наша кауза, тъй като ние бяхме радетели за онлайн провеждане на сесии и заседания на постоянни комисии още от месец април“, заяви Кръстева. Тя представи и още две питания на свои колеги. Светлозар Симеонов ще постави въпрос за цената на таблетите, които са закупени от администрацията за ползване от ОбС, която според него е завишена. Проф. Михаил Илиев ще внесе питане до кмета за сигнал, поучен на имейлите на общинските съветници и редица български и европейски институции, свързан с отправени обвинения за злоупотреби с обществената поръчка на Община Русе за доставка на нови тролейбуси с европейско финансиране.

Общинският съветник Евгени Игнатов също ще внесе свое предложение, свързано с промени на Наредбата за финансово подпомагане на русенски спортни клубове и спортни дейности. Този документ касае бъдещето развитие на спорта в Русе. „Нееднократно съм апелирал да се изработи стратегия, но моите призиви през последната година и половина не се случват. Промяната в наредбата действително се налага. Не лобирам за един или друг спорт, аз съм общински съветник пети мандат и съм предложил промени, които ще бъдат от полза за всички“, заяви Игнатов.

На предстоящата сесия Алисе Муртезова ще отправи питане, свързано с липсата на междуселищен транспорт по линията Русе – Силистра, което възпрепятства пътуването на учители до работното им място и те са в принудителен отпуск. За проблема тя е алармирала редица институции. „За мен е непонятно как при условие, че превозвач, който има договор с Община Русе, не го изпълнява“, заяви Муртезова.  

На пресконференцията стана ясно още, че съветниците от ПП ГЕРБ няма да подкрепят предлаганото от общинска администрация увеличение на таксите за гробищни паркове.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)