В Ценово уточниха състава на секционните избирателни комисии

Животът

23-02-2021, 07:00

Снимка:

Марий Пейчев

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови книги радват читателите на библиотеката в Ценово

Политическите сили в Ценово уточниха съставите на секционните избирателни комисии

Общо десет ще са избирателните секции в община Ценово за предстоящите на 4 април избори за народни представители. Това стана ясно по време на проведените консултации на лидерите на парламентарно представените политически сили при кмета на общината д-р Петър Петров. Той запозна присъстващите с последните изисквания на ЦИК при сформирането на секционните комисии. Уточненията за ръководните състави и за членовете на комисиите преминаха при много стройна организация и експедитивност. В залата за консултации бяха спазени и задължителните противоепидемични изисквания. Единствено в общинския център са предвидени две секции, а в останалите населени места ще има по една. Съставите в пет от секционните комисии ще се състоят от по девет души, а в останалата половина ще са по седем члена. „При подадени заявления имаме готовност да сформираме и подвижна секция“, сподели секретарят на общинската администрация Мария Найденова.

Представителите на партиите  с известни компромиси се договориха за ръководствата и членовете на секционните комисии. В община Ценово ГЕРБ и Коалиция „БСП за България“ ще разполагат с по 10 от ръководните места в комисиите, ДПС и Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“ могат да разчитат на по четири места в ръководствата на секциите. На ПП „Воля“ се предоставят две ръководни позиции.  Всеки един от състава на секционните комисии, който изрази желание, ще бъде ваксиниран срещу КОВИД -19.

Според изискванията списъците с имената на избирателите вече са предоставени в кметствата по населени места, публикувани са в сайта на общината и всеки може да провери дали фигурира в тях. По предварителни данни своето право на глас на предстоящите парламентарни избори могат да упражнят 4532 жители на общината.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)