Трима са пострадали при пътни инциденти вчера на територията на ОДМВР – Русе

Две от катастрофите са станали в областния град

Трима са пострадали при пътни инциденти вчера на територията на ОДМВР – Русе. Две от катастрофите са станали в областния град.

На 9 февруари около 11:30 ч. е възникнал инцидент в русенския кв. „Дружба“ на паркинг до бл. 9. Изпратените на местопроизшествието пътни полицаи са изяснили, че товарен автомобил марка "Ситроен", модел "Джъмпер", управляван от 39-годишен мъж, при движение назад е блъснал възрастна жена на 73 г. Пострадалата пешеходка е откарана в болницата, където при преглед са й установени – травми по главата и контузия на тила и е настанена за лечение. Причините за ПТП се изясняват, образувано е досъдебно производство по описа на сектор „Пътна полиция“.

На 9 февруари около 10:40 ч. е настъпило пътнотранспортно произшествие на ул. Шипка в посока ул. "Згориград", под моста на пътен възел с бул. България. Изпратените на местопроизшествие полицаи са установили, че лек автомобил марка "Сузуки", модел "Игнис", управляван от 61-годишна жена, е напуснал пътното платно вляво, преминал е през разделителната ивица между двете платна и се е блъснал в подпорна колона на моста. В резултат на удара е пострадала водачката , която е била е откарана в спешното приемно отделение на болница "Канев", а след преглед там е настанена за лечение в медицинското заведение с политравми на гръден кош, на бял дроб, фрактура на ребра, и мозъчна травма. На местопроизшествието е извършен оглед, причините за ПТП се изясняват, води се досъдебно производство.

Вчера следобед в 15.14 ч. е получен сигнал за пътен инцидент между два ТИР-а на главен път Русе – Бяла, в района на „Мойсев баир“, в землището на с. Иваново. На местопроизшествието са работили екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. При извършен оглед е установено, че в началото на ляв завой, на пътен участък с наклон, при спускане в посока гр. Русе в светлата част на денонощието, при добра видимост и суха пътна настилка, товарен автомобил "Мерцедес" с турски регистрационен номер, с прикачено полуремарке, управляван от 39-годишен водач, е бил спрял за почивка и се е намирал в покой на крайпътна отбивка в дясно по посока на движението си, когато в задната част на полуремаркето му се е ударил товарен автомобил "Рено" с турска регистрация, с прикачено полуремарке, управляван от мъж на 41 г. В резултат на удара са нанесени множество материални щети по товарният автомобил "Рено" и задната част на полуремаркето на другото возило, а тежко е пострадал 41-годишният шофьор, с фрактура на десния крак. Причините за ПТП се изясняват, заведено е досъдебно производство по описа на РУ - Две могили.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов