В ОДМВР – Русе са образувани две досъдебни производства

В ОДМВР – Русе са образувани две досъдебни производства, след като при полицейски проверки са установени - водач в нетрезво състояние и мъж, управлявал без книжка.
На 13 април около 23:15 ч. в гр. Русе на ул. Юндола, до бл. № 15, екип служители от Второ РУ са спрели за проверка лек автомобил с марка "БМВ“ с русенска регистрация, при което от предоставените от водача документи са установили, че той е русенец на 35 г. В хода на полицейските действия на униформените прави впечатление, че шофьорът лъха на алкохол и са искали съдействие от колегите си от „Пътна полиция“, за да бъде тестван. При последвалата проба с техническо средство, уредът е отчел положителен резултат - 2,50 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. На 35-годишния мъж е съставен акт и връчен талон за изследване. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.
На 13 април около 13:15 ч. в Русе на бул. Цар Освободител пътни полицаи са спрели за проверка автомобил с марка „Ауди“, който се е движел в посока бул. Христо Ботев. Изяснено е, че водачът е 45-годишен мъж от Русе, който не могъл да предостави на униформените свидетелството си за управление на МПС. При направената справка се е оказало, че той е неправоспособен, тъй като книжката му е отнета по съответния административен ред, заради неплатени глоби по ЗДВП. На мъжа е съставен акт за установяване на административно нарушение. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343в, ал. 3 вр. ал. 1 от НК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов