Тежкоатлетически спортен клуб – Русе награди най-добрите си щангисти

Най-добрите щангисти на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ бяха наградени днес на тържество в обновената наскоро със средства от ММС тренировъчна зала на клуба в Спортен комплекс „Ялта“. Прилагайки всички мерки за безопасност и превенция срещу COVID-19, председателят на клуба доц. д-р Кирил Панайотов спази утвърдената вече традиция да награди най-добрите състезатели на ТСК, завоювали призови места през годината. Гости на тържеството бяха народният представител Пламен Нунев, старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и шампионите Янко Русев, Асен Златев и Румен Александров.
Отличените момчета и момичета получиха парични премии от доц. Кирил Панайотов. Най-изявените състезатели на клуба и през тази година остават Стилян Гроздев и Ангел Русев, които са част от мъжкия състав на националния отбор по вдигане на тежести. В момента и двамата продължават своята подготовка и се готвят за предстоящото Европейско първенство по щанги, което ще се проведе в Москва през месец март.
През изминалата 2020 година състезанията, в които участваха русенските тежкоатлети, бяха малко заради многото отменени надпревари. Въпреки това момичетата и момчетата успяха да запишат множество призови класирания на държавните първенства. Стилян Гроздев стана златен медалист в категория до 69 килограма на международен турнир в Малта, а Ангел Русев стана втори в категория до 61 килограма на турнир в Иран. И пред двамата предстои сериозна работа в тренировъчната зала, предвид факта, че все още не е ясно кои ще бъдат българските щангисти, които ще представят страната ни на Олимпиадата в Токио през лятото.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов