Пламен Нунев: Правителството инвестира милиони в спортната инфраструктура на Русе

След повече от 50 години залата по лека атлетика в "Ялта" ще посрещне десетки спортисти напълно обновена

4 площадки за стрийт фитнес на открито в общините Ценово, Сливо поле, Две могили и Бяла /село Полско Косово/, ще бъдат изградени скоро. Обсъжда се вариант за изграждане на подобни съоръжения и на терени в община Русе. През февруари ще бъде открита и мултифункционалната спортна зала в град Бяла. Тя е предвидена за практикуване на всички видове спорт на закрито, като същевременно отговаря на най-високите световни изисквания. Нейната застроена площ е 1500 кв.м., а височината й е 15 м.

Общата стойност на проекта е приблизително 3 милиона лева, като 1.8 милиона са осигурени от държавния бюджет, а останалите 1.2 млн. лв. са от бюджета на Общината. Това съобщи в интервю за Дарик народният представител Пламен Нунев.

В момента се изграждат футболни игрища в Щръклево, Бяла и Борово. Всяко едно на стойност 150 000 лева.

“Свидетели сме в последно време, на седмичните отчети на кмета и общинската администрация, в които се опитват да си приписват заслуги за реализацията на проектите в спортната инфраструктура. Инициативата за подкрепа на спортните проекти в Русенско е изцяло на народните представители и Министерството на младежта и спорта. Финансирането изцяло се осигурява от правителството. Общината има съпътстващи функции, защото спортната инфраструктура е нейна собственост”, поясни Нунев. По думите му в спортните обекти в Русенско държавата е вложила милиони левове с надеждата повече деца да имат възможност да спортуват при добри условия.

Преди броени дни стартира голям ремонт на закритата лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Ялта“. Благодарение на Министерството на младежта и спорта и лично на министър Красен Кралев, който осигури необходимите средства за реконструкция и модернизация на залата, в която се намира закритата писта. “Към момента малката зала с около 40-50-метрова писта е в ужасно състояние. Тя не е ремонтирана основно откакто е направена преди 50 години, а сега ще бъде подменена и старата дограма с петкамерни PVC прозорци и алуминиеви врати, ще се направят тавана, стените и подовете, хидроизолация, външна мазилка, подмяна на ел. табло, кабели и др. Надяваме се до два месеца ремонтът да приключи и залата да приюти десетки бъдещи атлети – новите Христо Марков, Анелия Нунева, Евгени Игнатов и други наши рекордьори, с които се гордеем” сподели още народният представител.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов