Конкурс „Аз и моята баба“ предизвика малки и големи в Караманово

Русе Лайф

22-01-2021, 07:58

Снимка:

Марий Пейчев

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-автентичната сурвакница избраха в Караманово

В Деня на родилната помощ – Бабинден в Караманово бяха обявени резултатите от конкурса „Аз и моята баба“. Участниците имаха възможност да развихрят творческите си фантазии в няколко направления – разказ, стихотворение, фотография и рисунка.

В инициативата, организирана от местното читалище, се включиха повече от двадесет души на различна възраст. Петокласникът Илиян Илиев спечели отличието за разказ. Стихотворението на неговата съученичка Владислава Мирчева получи най-висока оценка от журито. Творбата на Румяна Руменова беше отличена като най-добра рисунка. Пенсионерката Мима Ламбева грабна отличието за фотография. Специален приз получи Людмила Иванова – за най-веселото стихотворение. Отличията бяха връчени от кмета на селото Бисер Блажев. Той спази традицията и поздрави здравните специалисти в Караманово. През изминалата година в селото са се родили пет деца. Те и майките им получиха подаръци.

Празникът беше отбелязан и в село Белцов. Във фоайето на читалището беше подредена изложба, която пресъздава обичаите, свързани с Бабинден. Библиотекарката Маргарита Кирилова запозна присъстващите с историята на празника и с поверията, които битуват в региона. Празненството премина в камерен състав и при спазване на задължителните противоепидемични мерки.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов