Русенският кану-каяк ще получи финансиране от Министерството на младежта и спорта

На място в Русе министърът ще се запознае с условията, при които състезателите на клуба водят своята подготовка

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще се срещне в Русе през следващата седмица с ръководството на Спортен Клуб по кану-каяк "Георги Демирев" – Русе. По време на визитата, той ще се запознае с условията, при които състезателите на клуба водят своята подготовка. 

Поканата към него дойде днес по време на среща, на която присъстваха и представители на Спортен Клуб по кану-каяк "Георги Демирев" – Русе. Това са председателят на клуб „Георги Демирев“ – Цвета Демирева, треньорът по кану-каяк Ева Пашева и състезателят Кристиан Душев. 

Красен Кралев проведе среща със състезателката по кану-каяк Станилия Стаменова, с която обсъдиха казуса между нея и Българската федерация по Кану-Каяк. Министърът пое ангажимент, че ще направи всичко възможно Станилия да продължи по най-добрия начин своята подготовка за Олимпийските игри в Токио и да получи предвидените за нея средства. 

По време на срещата бе обсъдено състоянието на базата на Спортен Клуб по кану-каяк "Георги Демирев" – Русе. Клубът ще получи средства от Министерството на младежта и спорта за закупуването на нови канута.
По-късно Красен Кралев се срещна и с председателя на БФ по кану-каяк Николай Бухалов, с който обсъдиха развилата се ситуация и разногласията със състезателката Станилия Стаменова.Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден