НАП призовават да използваме дистанционно услугите им

Парите

13-01-2021, 13:22

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

От днес подаваме декларации за доходите си в НАП

Първата декларация за доходи през 2020 г. е била изпратена към офиса на НАП в Русе още 7 ч. и 38 мин. на 11 януари с ПИК по интернет и е свързана с данъчно облекчение за закупуване на жилище от младо семейство, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция. Първата декларация на хартиен формуляр в салона за обслужване е била обработена в 10 ч. и 16 мин. и е подадена за получени доходи от наем.

В първия ден на данъчната кампания са получени още 4 електронни декларации и още 2 на хартиен носител, което е добър старт и подсказва, че предпочитано ще бъде електронното подаване на декларации.

Офисът на НАП в Русе препоръчва на своите клиенти да се въздържат от лично посещение и да го използват при неотложност, заради въведената епидемична обстановка. Агенцията предлага няколко дистанционни форми за ефективна комуникация с нейните служители и пълноценно използване на услугите.

Гражданите, които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги на адрес  https://inetdec.nra.bg/ . Потребителите, които  нямат издаден персонален идентификационен код от НАП, могат да го заявят с обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700 и на имейл: [email protected] .

При необходимост от уточнения и запитвания клиентите могат да използват и телефоните за контакти с русенския офис, които са обявени в сайта на агенцията www.nap.bg . За данъчна информация те са: 082 / 808-161 и 082 / 808-162,  а за информация за банкови сметки: 082 / 808-191.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"