11 сигнала до Пожарната в Русе през почивните дни

Дежурните екипи на РДПБЗН са реагирали на 11 сигнала през почивните дни. На 31 декември следобяд, екип на Първа РСПБЗН-Русе е бил изпратен на сигнал за възникнало горене в лек автомобил. Произшествието е станало на адрес на бул. "Цар Освободител" в Русе. Пожарът е бил загасен от преминаващ гражданин, като е изяснено, че горенето е възникнало отпред в двигателният отсек. Според собственичката, колата се била запалила в движение, като се предполага, че е заради техническа неизправност в електрическата инсталация. Нанесени са щети по колата.

Отново на 31 декември, но вечерта, екип от ССОД- Русе е оказал съдеяствие на ЦСМП на адрес на ул. "Мальовица" за пренасяне на пациент с наднормено тегло, със съмнение за коронавирус.

В нощта на първи януари, за времето от 02:00 до 03:00 часа екип от Втора РСПБЗН - Русе се е отзовал на сигнал за възникнало горене в подпокривно пространство на къща в района на русенската вилна зона "Танкодрума“. На място се е установило, че горене няма. При последвал оглед се е видяло, че в кухина над окачения таван има изгорял кабел. Посредством термо камера е направен допълнителен обстоен оглед и не са били открити тлеещи огнища. Най-вероятно причината е била възникнало късо съединение.

Друг пожар, нанесъл материални загуби, огнеборците са гасили 2 януари. На адреса в село Кошов са пратени служители на РСПБЗН-Две Могили, които са ликвидиране възникнало горене в ел. табло в къща. Причинта е късо съединение.

Вчера екип от Втора РСПБЗН-Русе е изпратен на сигнал за възникнало ПТП между лек и тежкотоварен автомобил на бул. "Тутракан". При пристигане на място е установено, че лекият автомобил се е ударил в ремаркето на спрян на пътното платно камион. Водачът, мъж на 45 г., сам е бил излязъл от автомобила. Вследствие на удара е получил травми в областта на лицето. Екипът е извършил обезопасяване на автомобила. На място е направен оглед от следствена група.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов