Пожарникарите са излизали на 15 сигнала за инциденти през почивните и празнични дни

Дежурните екипи на ПБЗН – Русе са излизали на 15 сигнала за инциденти през почивните и празнични дни.По характерни случаи:

На 24 декември времето от 10:40 до 11:45 ч. огнеборци от Втора РСПБЗН – Русе с противопожарен автомобил и автомеханичната стълба са реагирали на сигнал за дим, излизащ от покрив на къща на бул. Цар Освободител №47. При пристигане на адреса е установено, че къщата е на два етажа, втория от които необитаем и собственикът не живее в града. Наложило се е проникване в покрива отвън с помощта на автомеханичната стълба. Пожарникарите са установили, че гори в комина на къщата, но е прегоряла вратичката на ревизията и от там се е получило задимяване на покрива.

Същия ден между 16:24 и 17:15 ч. екип от Първа РСПБЗН е пратен на още един сигнал за излизащ дим от покрив на къща на ул. Борисова в Русе. При пристигане на място се е оказало, че е запален комина на къщата, а на втория етаж е паднала розетка, което е причина за възникналото силно задимяване.

По-късно вечерта на 24 декември, за времето от 17:34 до 18:47 ч., беленските пожарникари са реагирали на съобщение за пожар в къща в с. Дряновец. При пристигане на адреса те са били информирани, че деца са запалили отпадъци в стая от къща, която е необитаема.

Сутринта на 25 декември в 07:55 часа два автомобила и служители от Първа РСПБЗН- Русе са били насочени по сигнал за възникнало горене в пристройка към къща в с. Щръклево. Горяла е лятна кухня, която собствениците почти били загасили до пристигането на екипите. Най-вероятна причина за пожара е късо съединение. Унищожено е малоценно домашно имущество, опушени са стени и таван. Горенето е ликвидирано на площ около 15 m2.
На 27 декември от 00:57 до 01:50 часа пожарникари от Първа РСПБЗН-Русе са реагирали на сигнал за запалени сажди в коминно тяло на блок на ул. Атон в Русе. Не се е наложило екипът да извършва гасителни действия. Имало е щети в жилище, изразяващи се в опушване на стените. На същата дата от 17:58 до 18:35 часа екип на сектор СОД – Русе е бил пратен да отстрани паднало дърво на пътното платно в района на разклона за ДЗС по главен път Русе – Разград.

На 28 декември в 02:47 часа пожарникари от Втора РСПБЗН в Русе са пратени за ликвидиране на пожар в Русе на ул. Яворов, в кола с газова уредба с марка “Шкода Фабиа“.  Произшествието е ликвидирано на площ около 5 m2. Унищожен е лекият автомобил. Имало е нанесени поражения и върху друг автомобил с марка “Мерцедес“. Причините за инцидента се установяват.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов