Симфоничен концерт от балкон на „Графа“ усмихна софиянци (Видео)

Звучаха “Stille Nacht, heilige Nacht” и други незабравими коледни песни и мелодии

Д-р Мария Каназирска, която живее от години в САЩ и е работила дълго време в един от най-авторитетните световни университети – Харвардския, подари иновативен камерен концерт от терасата на дома си на случайни минувачи. Софиянци и гости на града, които днес следобяд преминаваха по ул. „Граф Игнатиев“ имаха възможност да се насладят на вечната “Stille Nacht, heilige Nacht” и други незабравими коледни песни и мелодии. 

С тази своя иновативна идея д-р Каназирска успя да зарадва много граждани, които се усмихваха на изпълненията на Нов симфоничен оркестър и на транспаранта с надпис “Весели празници”!  Сред тях бяха народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по обществен ред и сигурност в Народното събрание Пламен Нунев, както и бившият министър-председател Филип Димитров.

Д-р Каназирска е възстановила семейния имот, строен в началото на миналия век – през 1922 година. Къщата е била национализирана, а през 1996 година, когато я получава обратно, започва и нейната реставрация.

Идеята да зарадва хората с изкуство от балкона на дома си, дошла спонтанно. „Изкуството се вписва прекрасно във всеки един ден от годината, но броени дни преди Коледа, в тази трудна година, ни носи повече надежда, вяра и оптимизъм, с които да посрещнем Новата 2021-ва!“, заяви пред наш репортер д-р Каназирска.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)