Със седем лаптопа подобряват образователния процес в община Ценово

Това предвижда постановление на Министерския съвет за подобряване на образователния процес

Седем лаптопа ще бъдат закупени за нуждите на училищата в община Ценово. Това предвижда постановление на Министерския съвет за подобряване на образователния процес. Средствата са разпределени пропорционално според броя на учениците и учителите. Учебните заведения в Ценово, Долна Студена и Караманово ще получат по два преносими компютъра, а най-малкото училище в Новград – един. Стойността на техниката, която трябва да отговаря на определени изисквания и параметри, е „закована“ на сумата от 6336 лева.

„В присъствената форма на обучение устройствата ще бъдат използвани поравно между учители и ученици. В случаи на извънредна ситуация, при обучение в електронна среда, компютрите ще се използват за обезпечаване на учебния процес“, уточни Тодорина Тодорова – старши специалист „Образование и култура“ в общинската администрация.

Предвидено е директорите сами да съберат оферти и да закупят техниката. При необходимост е предвидено да се осигури обмен на устройствата между учебните заведения за осигуряване на нормален учебен процес в електронна среда. Отново по проект в навечерието на новата учебна година бяха раздадени 28 таблета на деца в неравностойно положение. През пролетта училищата получиха техника от Регионалния образователен инспекторат. По мнението на специалисти учебните заведения и учениците в общината вече са окомплектовани с техника.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов