ОИЦ-Русе започна обиколката си в областта от Борово

Областният информационен център – Русе започна вчера от Борово обиколката си по общините в област Русе съвместно с представители на Национална служба «Съвети в земеделието» - Русе (НССЗ-Русе). За участие в тях са поканени представители на общинските администрации, читалищата, местния бизнес и земеделски производители.

«Подготовката на България за европейското финансиране през третия програмен период 2021 – 2027» е основната тема на всички планирани събития. А специалистите от Съвети в земеделието запознават аудиторията с актуална информация за Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 и схемите за подпомагане. Те съобщиха, че по настоящата ПРСР възможността да се кандидатства за финансиране се удължава до 2022 г. и за това ще има информационни срещи.

По време на срещата в Борово експертът от ОИЦ- Русе Диана Аврамова представи новия фокус на европейското финансиране през програмен период 2021 – 2027 и новите национални програми, чрез които ще се кандидатства за финансиране на проекти. Тя акцентира върху техните цели, приоритети и допустими кандидати. Управителят на центъра Камелия Махакян коментира подготовката на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони и значението на Местните инициативни групи за местното развитие. През следващия програмен период ресурсът за подхода ЛИДЕР ще бъде увеличен от 5 на 10 %, подчерта тя.

Във вторник обиколката продължава със среща в Бяла, в сряда е във Ветово, в четвъртък в Две могили, петък в Иваново, а следващата седмица – в Сливо поле и Ценово. ОИЦ – Русе е част от мрежата от 27 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Областен информационен център - Русе

Доходно здание пл. "Свобода" 4

тел. 082/ 506 899

мейл: oic_ruse@abv.bg http://eufunds.bg/bg/oicnews/0/20



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов