Дългогодишният служител на Община Русе Петранка Димова получи специална изненада

Дългогодишният служител на Община Русе Петранка Димова получи специална изненада и сърдечни думи от общинското ръководство и целия си екип по повод своето пенсиониране. Над 40 години г-жа Димова е работила като главен готвач в Обществената трапезария. Живот, отдаден на каузата да помага на хората в нужда, дори и в трудния момент, по време на извънредната обстановка заради пандемията от COVID-19, когато много други отстъпиха и не бяха на първа линия в борбата срещу вируса.

Всеки ден, в продължение на месеци, Петранка Димова готвеше за 250 души по проекта „Топъл обяд в извънредно положение“. Работата започваше от 5:00 часа сутринта съвместно с целия екип на Обществената трапезария и под ръководството на Мариан Димитров, които направиха и невъзможното възрастните и нуждаещи се хора да получават топла храна всеки ден, въпреки пандемията от коронавирус.

"Най-трудно е да правиш "малките", ежедневни чудеса. Пепи е истински герой", подчерта кметът Пенчо Милков.

За своята отдаденост към каузата и изключителното отношение към колегите си Петранка Димова получи специална благодарност и жестове на признателност и от зам.-кмета Енчо Енчев, директора на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова и директора на ОП СПОТ Мариан Димитров.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов