4 нови случая на COVID-19 в област Русе

Сред тях и учителка от детска градина "Русалка 2"

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за две жени и двама мъже на възраст между 42 и 92 години. 63-годишна жена от село Малко Враново и мъж на 78 години от гр. Русе са хоспитализирани в Университетска болница „Канев“. И двамата са с бронхопневмония, както и с придружаващи сърдечно-съдови заболявания. Другите двама души – мъж на 92 години и жена на 42 години, са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация. 42-годишната жена работи като учителка в детска градина „Русалка 2“. Последното й посещение на работа е било в сряда на 23-ти септември. От страна на Регионалната здравна инспекция са предприети всички необходими мерки и понастоящем се провежда епидемиологично проучване.

Що се касае до епидемичната ситуация в Детска ясла № 15, то 58-годишната детегледачка, чиято положителна проба беше обявена вчера, е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Под карантина са поставени осем деца и трима души от персонала, които са имали контакт с болната жена. Към момента три от децата са имали различни оплаквания и през вчерашния ден са им взети проби за PCR изследване за коронавирус. Резултатите им са отрицателни.

Сред добрите новини е, че 14 от 15-те заразени с COVID-19 в детска градина „Мечо Пух“ в гр. Сливо поле са излекувани. Оздравелите са шест деца и осем души от персонала. Под домашна карантина остава само една от учителките.

От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 332-ма.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 405 души, като активните случаи са 52. От тях 18 са на болнично лечение, а 34 са под домашна изолация.

Броят на мъжете и жените при активните случаи е абсолютно еднакъв – 26. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 232 са жените, а мъжете са 173-ма, което в проценти е респективно 57% и 43%.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов