Успех на талантливата Петя Димитрова за детска рисунка, посветена на COVID-19

Изключителен успех за талантливата Петя Димитрова от Школата по изобразителни изкуства към Общински детски център за култура и изкуство - Русе, с ръководител художничката Маргарита Хрисандова и ОУ „Иван Вазов“.

Петя Димитрова участва в Шести международен фестивал на детската рисунка, посветена на болни деца (IFPPP) – Техеран, Иран 2020.

Темата на нейната творба беше „COVID 19“ и тя беше класирана в първите 20 най-добри и след електронно гласуване, в което се включихме всички приятели и почитатели на Петя, нейната картина бе избрана за една от трите най-добри творби в съответната възрастова група (сред повече от петстотин изпратени картини от 33 държави).

Петя е поканена и ще присъства с придружител на раздаването на наградите на 10 ноември 2020 г. в Техеран. Петя Д. Димитрова спечели и Голямата награда на 16-ия Световен конкурс за детско хайку с рисунка на тема „Спорт”.

Общински детски център за култура и изкуство благодари на г-жа Хрисандова, която вдъхновява и дава възможност за изява на талантливи деца в областта на изобразителните изкуства!



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)