Доброволци станаха посланици на кампанията "Останете живи"

БМЧК - Плевен и ДЕРБАК - Плевен организираха демонстрация и обучение по Първа долекарска помощ за доброволци и граждани

БМЧК - Плевен и ДЕРБАК - Плевен организираха демонстрация и обучение по Първа долекарска помощ за доброволци и граждани на гр.Плевен. Проявата в парк "Кайлъка" бе по повод Световния ден на първата помощ. От 2000 г. всяка втора събота на месец септември е посветена на този ден по инициатива на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец.

Гост на събитието бе журналистът Георги Стоянов, автор на книгата "Останете живи", насочена срещу войната по пътищата.

"Запознах се с едни чудесни младежи, пред които разказах за идеята на "Останете живи" и съпътстващата я кампания. Всички доброволци получиха книгата и се радвам, че в тяхно лице имаме нови достойни посланици на нейната мисия да предупреждава колкото се може повече млади хора за отговорностите им на пътя", сподели авторът и издател на "Останете живи".

По време на проявата бяха обсъдени възможности за още бъдещи съвместни инициативи.

"Доброволчеството не е никак лесна работа. За него човек трябва да има голямо сърце, да има отношение към другите, да носи в себе си любов и желание да твори добро. Точно тези качества видях в доброволците на БМЧК - Плевен, ето защо решихме да направим още нещо съместно, което ще е свързано с книгата и се надявам да бъде от полза за много техни връстници. Ще го обявим скоро", каза още Георги Стоянов.

Тази есен мисията на "Останете живи" ще продължи под различни форми. Книгата ще влезе в още училищни и общински библиотеки, а призивът към всички бъдещи и настоящи шофьори остава същия: да бъдат разумни и отговорни, за да не станат част от черната статистика на загиналите, ранените или причинилите смърт на пътя. В кампанията ще се включат още популярни лица от обществения живот.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов