Мисията на книгата "Останете живи" ще бъде представена в СУ "Стоян Заимов" - Плевен

До този момент изданието е представено пред хиляди ученици от цялата страна

На 27 януари, понеделник, книгата "Останете живи" ще бъде представена в поредното плевенско училище. Журналистът Георги Стоянов, автор и издател на проекта, който е насочен срещу войната по пътищата в България, ще се срещне с ученици от СУ "Стоян Заимов".

Само за няколко месеца "Останете живи" стана част от десетки училищни и общински библиотеки. До този момент книгата е представена пред хиляди ученици от цялата страна - организирани бяха събития във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Плевен, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско, СОК "Камчия", Белене. Кампанията продължава през цялата настояща учебна година, а срещите и презентирането на книгата имат за цел да заострят вниманието на младите хора върху това, което е в техните възможности – да спазват правилата за движение по пътищата и като шофьори, когато станат такива, и като пешеходци, каквито са сега.

"Останете живи" поставя акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и разказва истории на хора, участвали или засегнати по един или друг начин от пътнотранспортно произшествие – участници в инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени, очевидци.

Наред с истинските истории, които са събрани в изданието, Георги Стоянов предлага на читателите и статистически данни, показателни за тенденциите при пътнотранспортните произшествия, както и полезни за младите хора съвети за действие при катастрофи и за оказване на помощ на пострадали.

Повече за книгата и кампанията може да намерите на фейсбук страницата "Останете живи": https://www.facebook.com/ostanetezhivi/?epa=SEARCH_BOX



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов