Двама русенци бяха отличени за проявена смелост, гражданска доблест и съпричастност

Мирослав Шенков и Пламен Цанев се притекоха на помощ на малолетно момиче, станало жертва на грабеж

Днес двама русенци - Мирослав Шенков и Пламен Цанев получиха благодарност и грамоти от името на ръководството и служителите на ОДМВР – Русе за проявената от тях смелост, гражданска доблест и съпричастност към работата на органите на реда и сигурността на обществото.

Миналата седмица 31-годишен мъж бе задържан от служители на Първо РУ, след сигнал за извършен грабеж на телефон от момиче в Русе. До задържането на извършителя се стигна, благодарение на двамата русенци. Сигнал за случая постъпва, чрез телефон 112, в 21:53 часа на 8 юли. Малко преди това в района на ул. Борисова, където двамата карали велосипеди, чули викове за помощ от момиче. Мъжете веднага са се притекли за помощ към мястото, където в тъмна пресечка установяват потърпевшата /13 г./, която им посочила мъжът взел телефона й, след като я е ударил през лицето. Мъжете успяват да хванат извършителя и да го предадат на полицаите, изпратени на мястото на инцидента. Оказало се е, че заловеният е познайник на служителите на реда – русенец на 31 г. Извършеното криминално деяние е документирано в полицията, като е започнато бързо производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

Отличията на Мирослав Шенков и Пламен Цанев бяха връчени от заместник-директора на ОДМВР-Русе комисар Павлин Коджахристов, началникът на Първо РУ главен инспектор Пламен Първанов и началникът на сектор „Криминална полиция“ в Първо РУ главен инспектор Петър Петров.

За човешката им постъпка, за бързите им и адекватни действия, за човешкия пример, за оказаната помощ и съпричастност изказваме искрени благодарности!Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)