Пенчо Милков: РЗИ изнесе невярна информация за състоянието ми

"Категорично опровергавам невярната информация от РЗИ-Русе, че съм имал симптоми с кашлица миналата седмица. Изпитах неразположение и слабост, но то нямаше нищо общо със симптомите, за които ни предупреждават“. Това написа кметът на Община Русе Пенчо Милков на личната си страница.

Ето и целия текст на съобщението:

"Дължа ви тези думи и безкрайна благодарност за подкрепата!
Пневмонията ме принуди да се спра и да работя легнал, с компютъра в скута и телефон в ръка.
В непрекъсната връзка съм с колегите си от общинската администрация, както и с десетки хора, които ми звънят и се тревожат. Създал съм организация на работа и се действа по задачите. Някои работят дистанционно. Заради ситуацията е възможно да има затрудняване в някои дейности, но се надявам нещата бързо да се върнат към нормалния ритъм. Подготвяме се за следващата общинска сесия на 31 юли.
Двама от заместниците ми също са с положителна проба, но слава Богу са добре. Другите двама са с отрицателна. Бяха изследвани и са под карантина всички, с които сме общували последните дни.
Категорично опровергавам невярната информация от РЗИ-Русе, че съм имал симптоми с кашлица миналата седмица.
Изпитах неразположение и слабост, но то нямаше нищо общо със симптомите, за които ни предупреждават. Неведнъж съм карал неразположения на крак и като адвокат, и като народен представител, и като кмет. Всички ме познават като човек, работещ 7 дни в седмицата по минимум 12 часа и не е чудно, че не съм се спрял от слабост и преумора. Важно е да се знае, че спазвах социална дистанция в срещите си.
При първите неприятни симптоми в понеделник потърсих личния си лекар, оттам снимка и в Белодробната болница - както е редът.
Огорчен и възмутен съм от лъжите, които се тиражират точно в този момент.
Виждате, че десетки нападки, обиди и опити за погазване на личното ми пространство съм оставил без отговор. Жалки са, а омразата не е моят път.
Опитвам се с личния си пример да Ви покажа, че можем да живеем по различен начин - уважавайки другия, без агресия и единно.
Винаги призовавам за единение, без политически лозунги и противоборства. Тези принципи спазвам и в работата си.
Да бъдем на първо място хора, обичащи и работещи за Русе.
Ще продължа по този път и благодаря за силата, която ми давате!“Снимка на Деня

Щрихи от Плевен