Пенчо Милков инициира среща за съхранение и развитие на културата в Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна в общината с дейци от сферата на културата, за да чуе проблемите и желанията им. Срещата бе инициирана от кмета в изпълнение на поетите от него предизборни ангажименти за съхраняване и развитие на културата.
Присъстваха заместник-кметът Енчо Енчев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, председателят на Постоянната комисия по култура и религиозни въпроси в ОбС Росица Георгиева, директорите на Регионалната библиотека „Любен Каравелов” и Историческия музей, писатели, художници, скулптори и журналисти.
„Нищо не може да подхрани така силно обичта ни към родното място, както културата. Всъщност културните дейци са нашите водачи. Призванието им е да създават храна за умовете, така че да сме способни да направим повече за родната общност“, каза кметът на Русе.
На срещата бяха направени предложения за по-доброто организиране и координиране на събитията от културния календар в града, за запазване и развиване на различни конкурси и възраждане на литературни списания и издания.
Ще бъде ремонтирана и галерията. Това е втори етап от проекта, по който в момента се ремонтира Пантеона. Предвижда се още да бъде съхранен Домът на дейците на културата. „Ще направим общ списък на самодейните състави, които също да се включат в културния календар“, обяви Пенчо Милков.
Той увери, че с тази среща се поставя началото на съвместни действия за разцвета на русенската култура.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов