В Русе тържествено беше открита и осветена юбилейна плоча „140 години военни окръжия в България”

Под патронажа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов ще се проведат поредица от мероприятия, посветени на 140 години от създаването на военните окръжия в България, и 5 години от връчването на представителното знаме на Централно военно окръжие.

Днес, 2 юли, в град Русе тържествено беше открита и осветена юбилейна плоча „140 години военни окръжия в България”, с което беше поставено началото на мероприятията. На събитието присъстваха Илия Налбантов, началник на политическия кабинет на министъра на отбраната, полковник Георги Петков, началник на Централното военно окръжие (ЦВО), областният управител на Русе, кметът на общината и други.

"Вярвам, че и занапред все така успешно ще продължавате да следвате основната идея на първосъздателите на военните окръжия, а именно – да бъдат важна връзка между военнослужещите и гражданското общество“, това се посочва в поздравителния адрес на министъра на отбраната Красимир Каракачанов към началника на ЦВО полковник Георги Петков и военнослужещи и цивилни служители, които са част от структурата. „Уверен съм, че в ежедневната си високоотговорна дейност със същата компетентност и амбиция ще работите в името на издигането авторитета на Българската армия и на Министерството на отбраната“, се казва още в поздравлението на министъра на отбраната.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов